Formularhjælperen - hvordan og hvorfor

Formularhjælperen hjælper med at udfylde PDF-formularer, så alle nødvendige felter udfyldes korrekt i forhold til netop din situation. De indtastede oplysninger valideres og indsættes på de tilhørende felter på den originale PDF, som du downloader til sidst.

Årsagen til, at vi har lavet formularhjælperen er, at det ellers har vist sig meget svært for skytterne at udfylde formularerne på en måde, så de kan behandles af SKV og ikke giver foreningen unødigt, ekstra arbejde på grund af mangelfulde informationer eller forkert udfyldte felter. Vi vil derfor gerne opfordre kraftigt til at benytte formularhjælperen til de formularer, den understøtter og ikke udfylder formularerne på andre måder. Det hjælper både foreningen og dig selv til en hurtigere og bedre sagsbehandling.

FAQ

 1. Problemet er, at de browsere, der typisk følger med, ikke er gode til PDF-formularer. Du bør derfor installere en (evt. gratis) PDF-app på telefonen og vælge at åbne den færdige PDF med denne app. Du vil da kunne se de oplysninger, du har indtastet i aktive felter, der evt. kan rettes, inden du underskriver og videresender formularen.

  En decideret PDF-app vil typisk også tillade dig at oprette en signatur, som du kan benytte, så du ikke behøver at printe formularen.

  Vi har selv haft gode erfaringer med programmer og apps fra Adobe, men der findes også andre, der kan løse opgaven.

 2. Eneste grund til at printe formularen er, at den skal forsynes med din underskrift. Kan du sætte din underskrift, mens du endnu har den på computeren/telefonen, så er der ingen grund til at printe. Da skal du blot sende den underskrevne formular på mail til formand@as-aarhus.dk.

  Der findes adskillige programmer og apps, der lader dig oprette en signatur, som du kan genbruge digitalt hver gang, du skal underskrive et dokument. Fælles for dem er, at du enten kan tegne en frihåndssignatur på computeren/telefonen, eller du kan skrive på et stykke blankt papir og derefter affotografere denne signatur og importere billedet i programmet. På telefonen vil du typisk kunne bruge kameraet.

  Vi har selv haft gode erfaringer med programmer og apps fra Adobe, men der findes også andre, der kan løse opgaven.

  Husk at være opmærksom på, om der er en Oplysningsseddel, du skal udfylde. Hvis det er tilfældet, er der to sider i PDF'en, hvor du selv skal udfylde side 2.

 3. SKV opkræver 200 kr. fra foreningen for behandling af en SKV2, men det er dig som skytte, der skal betale for administrationen af dine våben. Derfor skal du betale de 200 kr. til foreningen, gerne på MobilePay til 30551861 med teksten "SKV2 <våben-nr>" eller med overførsel til foreningens konto 1551-9106774 med samme tekst.
 4. Du skal betale 200 kr. til foreningen, gerne på MobilePay til 30551861 med teksten "SKV2 <våben-nr>" eller med overførsel til foreningens konto 1551-9106774 med samme tekst.
 5. En SKV2 er som udgangspunkt gyldig i 5 år, hvis du vedbliver at være medlem af foreningen. Husk du er selv ansvarlig for at få din SKV2 fornyet!
  Processen er den samme som første gang, du udfylder den.
 6. Nej, en SKV3 koster indtil videre ikke noget at få behandlet.
 7. En SKV3 er som udgangspunkt gyldig i 5 år, hvis du vedbliver at være medlem af foreningen. Husk du er selv ansvarlig for at få din SKV3 fornyet!
  Processen er den samme som første gang, du udfylder den.